Wysłany: 2007-04-04, 07:05 Problem z wychodzeniem z gry
Niektórzy mają problem z uruchomieniem gry lub jej poprawnym działaniem, ale nie widziałem jeszcze czegoś takiego. Otóż, przy wyłączaniu uplinka (mam wersję PL), gra mi się zawiesza. Pozostaje czarny ekran, a w menedżerze zadań "Uplink.exe - Brak odpowiedzi" i muszę go brutalnie zamykać. Nie zapisuje się stan gry, a gdy chciałem przejrzeć debug.log okazało się, że takiego pliku nie ma w folderze z grą. Reinstalowałem i to samo. Zainstalowalem grę u kumpla i jemu wszystko działa. Mam Win XP Pro (Uruchamiam w trybie zgodności z 98/Me). Już chyba wszystkiego próbowałem, proszę o pomoc.
Plik debug.log jest w folderze 'users'. Masz XP Pro, zabezpieczenia systemowe są standardowo czy jakoś pozmieniane? Nie jestem pewien, ale mógłby to być problem związany z uprawnieniami do zapisu folderu tymczasowego, choć mogę się mylić (zawsze szukam najgorszych możliwoiści ^^). Czy konto którego używasz ma uprawnienia administracyjne?
O tym, że debug.log powinien być w folderze "users" to ja wiem. W zabezpieczeniach (i ogóle w kompie) nic nie grzebałem, poza tym loguję się na konto administratora.
Możesz zrobić eksperyment - pobierz najnowszego patcha (1.5 lub coś koło tego ale mogę się mylić) i wgraj go. Gra wprawdzie zmieni się na angielską, ale zawsze może się okazać że coś to da...
Zdaje się, że coś było nie tak z moim plikiem *.usr. Zacząłem nową grę (grałem na save'ie sprzed kilku miesięcy) i wreszcie zaczęło zapisywać. Uplink nadal się wiesza po wyjściu, ale to już nie stanowi takiego dużego problemu.
Obeszło się bez patcha, ale i tak dzięki za zainteresowanie tematem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum