Moje propozycje to:
* poprawa lamania samego hasla (jak np. InterNICu, tak jak bylo w SImplyUplink), wykasowanie tekstu 'Enter ... here' przy wypelnianiu rubryk, dodanie Log_nuke czyli ogolnie wiekszosc poprawek z SimplyUplink, przy czym to z tym tekstem "Enter...' to jak mozna by bylo to zeby po kliknieciu ten napis znikal
* poprawa najlepszego gateway'a - moim zdaniem powinien on miec 10 Gq/s przepustowosci, 256 Gq i 16 CPU, powinien posiadac wszystkie najlepsze cechy zebrane z poprzednich gateway'ow
* Dodanie gdzies napisu z nazwa naszego moda
A teraz pytania:
* Prawdziwe nazwiska agentow w grze sa prawdziwe ?
* Jak bedzie nazywal sie twoj (ewentualnie nasz jak sie na to zgodzisz) mod ?
* Jak oceniasz moje propozycje :], kozamx ?
:?: a mowilem ze morzna by zrobic servery baz wojskowych np: baza z rakietami atomwimi gdzie sa pliki o budowach rakiet albo chemikalia i mozna zrobic ze chny poprasza cie o zniszczenie bazy lub przeslanie pliku a jak kilkiniesz decypterem jakies tam wersji to sami morzemy poczytac o danej rakiecie :wink:
Niestety, muszę Was rozczarować :cry: .Nie jestem w stanie zrobić takich rzeczy jak poprawa bugów w grze.Do zrobienia mego moda nie było potrzeby ingerowania w kod żródłowy gry z developer CD.I niestety nie potrafiłbym tego zrobić- nie mam bladego pojecia o programowaniu (w szkole stoimy na schematach blokowych).Co do propozycji iNsEcTa to poprawiłem już ostatniego gatewaya oraz dodałem możliwośc złamania Protovision Game Server dictionary hacker'em(moge wysylac na PW). Niestety, reszta ulepszeń przekracza moje możliwości.Dlatego mam nadzieję, ze ktoś, kto ma jakiekolwiek pojecie o programowaniu, sciagnie DeveloperCd z Uplink=>download i pomoże zrealizować nasze załozenia.Co do pytań: ewentualną nazwę moda należaloby przeglosowac w ankiecie z kilku najlepszych propozycji.Tak, nazwiska są prawdziwe:brałem je ze szkoły i z podwórka,są też nazwiska znanych aktorów,pisarzy oraz polityków.Pogrubiłem słowo nazwiska, ponieważ imiona i nazwiska generowane są losowo.Nie będzie więc Andrzeja Leppera tylko np.Jan Lepper.Nie brałem pod uwagę nazwisk i imon z polskimi znakami ą,ę,ł itd.Co do serwerów baz wojskowych: jest to możliwe.bo chociaż nazwy serwerów są generowane losowo, to zawsze ujrzycie serwery: ARC,Arunmor,Uplink.Protovision,Andromeda i inne.Na takiej zasadzie można byłoby umieścić serwery wojskowe i opisy rakiet, lecz znów trzeba grzebać w kodzie żródłowym i zrobić moda w typie FBI moda, gdzie mod jest zawarty w pliku .exe.Zapewne badzo sie rozczarowaliście, no ale co ja poradzę :( .Apeluję więc do was, byście ściagali developerCd i spróbowali swoich sił w zrobieniu moda.Sam też pokombinuję z kodem żródłowym :idea:
_________________ "Największa bestia zna odrobinę litości. Ja jej nie znam, więc nie jestem bestią."
Nie mam niestety żadnego kompilatora ... :( Poszukuję obecnie Visual C++ lub cośw tym stylu ... Na infie mam programowanie w C, wiec mysle że jakoś sobie poradze :D
A Borland C++BuilderX ? Był w KS Ekspert. Pełna wersja oczywiście.
Poszukaj na p2p, chyba że chcesz mieć ORIGINAL. << Updated by Jery [07.02.2005, 00:58]: Taaa, banał, wielkie dzięki, juz lece do sklepu :D
Witam wszystkich.
Hmm wlasny mod fajna sprawa, mam juz jakies doswiadczenie z programowaniem, pisze programy w c,c++,pascalu czy assembelrze wlasnie sciagnolem devcd i postaram sie wspomoc ten projekt.
Mam pytanie ile osob moglo by sie aktywnie zajac programowaniem moda? i czy jest juz jakis sqad moze i jego kordynator? moze cvs? :D
Sory chlopaki ale przyloczylem sie wlasnie do innego projektu uplinko podobnego, sory ze tracielm wasz cenny czas na czytanie tego posta :D
Dlaczego sie przyloczylem bo nie wiem czy w waszej grupie znalaz by sie kil;ka osob ktoere mogly wesprzec mnie w programowaniu moda.
Za tydzień moge załatwić kod źródłowy do uplink-a. Ale najlepiej by było napisać moda który dodawał by funkcje gy w sieci. Chodzi o to aby wszystcy mogi naprzykład innych hackować i wysyłać sobie mise do wypełnienia. Oczywiście chat i e-maile trzeba by było udoskonalić ale wszystko sie da.
Trzeba dy było dodać nowe zabezpieczenia bo w końcu stała by sie całkowita rozp***ducha.
Jeden by chakował drugiego. To by był mod!! :mrgreen:
To prawda uplink 2 nigdy nie wyjdzie. A poza mam pomysł na pare trików. W związku z tym że uplink 2 nie wyjdzie powinniśmy zrobić go sami. Mam ciekawą liste dodatków. Jak ktoś chce to mu prześle.
Dexter, a po co odrazu Uplink 2 ? Mi by wystarczył dodatek, zrobiony według naszych pomysłów. Niestety, jeszcze nie znalazły się osoby(jak się mylę, to proszę mnie poprawić), które zajęłyby się "brudną robotą".Apropo twojej list dodatków -> możesz podzielić się nimi na tym forum 8)
_________________ "Największa bestia zna odrobinę litości. Ja jej nie znam, więc nie jestem bestią."
Spx. Oto moja lista:
-rozmowa przez mikrofon,
-każdy użytkownik może dodać swoją misje,
-można zrobić serwa ze stronkami(każdy by zakładał i opłacał,
-chakować innych,
-dodatkowe zabezpieczenia i vrak możliwości chakowania banków(po każdy by kradł i niebyło by zabawy),
-ala "Gadu-gadu",
-morzliwość pisania własnych programów,
-wirusy i antywiry.
To koniec mojej listy ale mam pare innych pomysłów. Już mam pomysł na logowanie sie do gry i pare takich.
Dexter, twoje pomysły są dobre, lecz nie zgodzę się z tym, by nie było możliwości hakowania banków. Osobiście uważam, że powinna być taka możliwość, bo nie wyobrażam sobie gry o hakerze, w której nie możemy ich okraść.Stawiam jednak takie warunki, aby sumy pieniędzy na kontach byłyby niższe a samo hakowanie byłoby o wiele trudniejsze, bo normalnie zbyt łatwo stajemy się milinerami. 8)
Masz racje. Tylko kto zamierza pisać te mody i w ogóle kto ma kod żródłowy?
Mam kuzyna który jest spx z programowania. Pewnie pomoże jak będzie miał czas.
marzenia scietej... ja wam powiem tyle, jezeli ktos umie programowac i jest w tym dobry to ostatnia rzecz, jaka zrobi to bedze dla was pisal gre/wam pomagal... poszukajscie sobie na takiej stronce jak warsztat.pac.pl co sie dzieje z taiego typu pomyslami... poza tym, to co opisales dexter, znajdzie sie [chyba, jak zapewniaja tworcy] pewnej gry, ktora jest pisana przez polskich programistow... [wiecej na ten temat w innym temacie: hydepark->gra hackerska]
poza tym, roztrzasanie co mozna dodac i te wszystie pomysly to nic innego jak przepisanie wszystkiego albo z innego postu, albo z forum.uplink.co.uk
nie mylcie pojecia MOD ze SQUEL, mod to cos co zawiera kilka zmian, udogodnien, a nie zmienia calkowicie rozgrywke etc. panowie z IS by sie chyba przewrocili... ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum